skip to Main Content

Nyheter

Drivex fusionerar

I vårt arbete med att ytterligare korta ledtider och beslutsvägar samt för att förenkla vår administration kommer Drivex Försäljning AB att fusioneras in i moderbolaget.

Det innebär att från och med den 2015-07-20 kommer organisationsnumret för nuvarande Drivex Försäljning AB att bli detsamma som för moderbolaget, nämligen 556491-4587, och företagsnamnet Drivex Försäljning AB kommer inte längre att användas.

I övrigt sker inga förändringar så det är samma bankgironummer, samma adress, samma telefonnummer och, framför allt, så är det samma människor som ni redan har kontakt med idag.

Det är vår förhoppning om att detta inte ska innebära allt för stora bekymmer för er. Om ni har frågor så är ni välkomna att kontakta mig på telefon 070 – 255 19 78.

Med vänliga hälsningar
Lars Lindgren

Drivex har flyttat hem

Drivex, marknadsledande varumärke för redskap till traktor och hjullastare, har sedan 2007 varit en del i Mählerskoncernen och sålts via engcon Sweden. Från och med april 2015 återgår Drivex till sitt ursprung hemma i ”Byn” då tillverkaren Drivex Mekaniska AB i Edsbyn köper tillbaka hela produktprogrammet med alla rättigheter.

 – Denna förändring kommer gagna båda varumärkena engcon och Drivex eftersom vart och ett av bolagen kan fokusera än mer på sitt eget varumärke och kärnverksamhet. Det blir mera plats för själ och hjärta i respektive varumärke vilket är en förutsättning för produkternas utveckling. säger Stig Engström, engcongruppens grundare och huvudägare.

engcongruppen har genom åren utvecklat Drivex produktsortiment med många nya produkter och nyligen lanserades ett komplett ”traktorpaket” bestående av vik/diagonalplog fram, sidoplog, hyvelblad & sandspridare där allt styrs via en och samma kontrollenhet inne i hytten. Även Mählers uppdaterade snölastare för hjullastare och traktor, som har sitt ursprung i Arbrå, blir nu en blå Drivexprodukt och får komma hem till Hälsingland.

– engcon har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla Drivex-produktsortimentet och vi ser fram emot att få fortsätta bygga vidare på detta meddelar Tomas Gunnarsson, delägare i Drivex Mekaniska.

Förändringen kommer även innebära en omorganisation, där delar av engcongruppens säljpersonal följer med till Drivex Mekaniska AB och basen för försäljning och tillverkning flyttas till Edsbyn. Kunderna kommer med andra ord att mötas av samma personal som tidigare, men nu kommer tillverkaren närmare kunderna vilket innebär att produkterna blir ännu mera prisvärda.

– Vårt mål är att vi ska öka försäljningen av Drivexprodukter och täcka ett minst lika stort försäljningsområde som engcon gjort,  säger Tomas Gunnarsson som tillsammans med övriga anställda i Edsbyn ser ljust på framtiden för Drivexprodukterna hemma hos Drivex Mekaniska AB.

engcon kommer även fortsättningsvis att vara delägare i Drivex Mekaniska AB vilket garanterar ett fortsatt bra samarbete mellan engcon, Mählers och Drivex Mekaniska AB när det gäller marknadsföring, produktutveckling och inköp.